17 januari 2015
10:50

Björklinge BK 01

Referat: IS Saga - Björklinge BK 01

Kan det bli mer tändvätska. Seriefinal i Allianshallen mot IS Saga. Saga som så här långt var obesegrade och spelar ett väldigt tajt spel där det är svårt att komma in på mål.
Även denna match var det svårt att knyta upp försvaret. Matchen stod länge och vägde och böljade åt båda hållen. Saga med många långbollar och vi med spel mellan backarna och snabba uppspel via kanterna. Första perioden mållös trots att en del chanser fanns åt båda håll.

Andra tycker jag att vi börjar bättre och kan trycka på längre perioder i deras zon utan att skapa jättemånga chanser. I 4: minuten driver Ida in från kanten och försöker skjuta men tar i täckande back. Bollen rullar ut till Tilde som vrider runt och hänger in den i bortre stolpen. Fint mål och ett fint uppspel. Ellen räddade ett bra skott strax innan, och där ser man så små marginalerna är. Vi har en bra period i den andra då vi trycker på bra. Alla backar gör ett stabilt arbete då ingen vill förlora kampen mot sin motståndare. Agnes har gjort en mycket bra träningsvecka och gör också sin bästa match så här långt. Hon trycker in 2-0 på en underbart öppnande passning från Ida när 15-20 sekunder återstår av perioden. Bra spelförståelse från båda där och ett distinkt avslut.

Tredje blir mycket jämn och Saga har några riktigt bra spelare som vågar ta tag i bollen och vara kreativa. Våra centrar och backar tar stort ansvar matchen igenom och bjuder inte Saga på några jättechanser trots allt. Ska man se hela matchen som helhet så vinner vi rättvist och har kanske 60-40 i bollinnehav. Extra plus till Ellen i mål som växer varje match, Agnes för sin spelförståelse och krigaranda, Selma som hela tiden är spelbar och kreativ. Många var bra idag och förtjänar ett stort plus i betyg.

Domarna får sällan något positivt men nu får dom det av mig. Kul att se så många bra damdomare som gör bra ifrån sig.

Nu väntar ett derby nästa lördag mot BBK2 och vi får se vad vi kan skapa för inramning i den matchen. Måndag hoppas jag på ännu bättre deltagande på fysen. Träning annars som vanligt onsdag och fredag.

Tack för underhållningen båda lagen i en trevlig och fin match. 1-0 målet lägger vi upp i videoalbumet